Blogg

Nyherer, Tips & Trix


Lite om Akvarellpapper

Har du målat länge med akvarell så har du nog ganska bra koll på olika papper. Men är du nybörjare så kommer här en kort guide.

Det första vi kollar på är vad pappret är tillverkat av. Är det lumppapper består det till 100% av Bomull. Fibrerna är långa, böjliga och starta. Är det cellulosa består det av blekta cellulosafibrer. Sen finns det olika blandningar mellan dessa två. Cellulosa är billigare.

Det andra vi kollar på är vikten/Tjockleken (Gram per kvadratmeter) Ska man måla med mycket vatten så är 300gram ett minimum.

Det sista vi kollar på är grängen alltså strukturen på pappret. Detta är enligt min mening högst individuellt vad man gillar Strukturen uppstår under tillverkningen. Vill man ha slätare papper skall man hålla utkik efter “Hot pressed” eller varmpressat. Är det kallpressat blir strukturen medel till grov.

2021

Då har vi kommit en bit in i det nya året. För många var förra året en riktig kallsup men vi väljer ändå att försöka se på allt bra istället. För vår del gick det bra. Vi höll oss friska och ökade en del.

Vad har vi för plan det här året? Vi kommer fortsätta försöka effektivisera. Och vi hoppas att vi kan knyta till oss fler medarbetare. Framförallt behöver vi fler målare men även en person till här inne i butiken.

Vi kommer fortsätta att satsa på konstnärsmaterialet och hoppas att ni kunder uppskattar det. Även linoljefärgsförsäljningen hoppas vi på.

Ur som helst så hoppas jag att vi ses.

Message Us on WhatsApp