Blogg

Nyherer, Tips & Trix


En nyhet att fastna för

Vi anser att ett företag skall utvecklas eller avvecklas. Det sista alternativet skulle ju vara väldigt tråkigt för oss. Därför har vi tagit in ett nytt märke i vårt sortiment.

Soudal.

Alla har väl någon gång behövt en dig eller ett lim? Nu har vi fixall på hyllan. Det är en allt i ett fog och lim. Den finns kristallklar och nästan i alla regnbågens färger.

Den finns även i små smarta tuber och i en trycksatt behållare om du skulle sakna en fogspruta.

Lite om Akvarellpapper

Har du målat länge med akvarell så har du nog ganska bra koll på olika papper. Men är du nybörjare så kommer här en kort guide.

Det första vi kollar på är vad pappret är tillverkat av. Är det lumppapper består det till 100% av Bomull. Fibrerna är långa, böjliga och starta. Är det cellulosa består det av blekta cellulosafibrer. Sen finns det olika blandningar mellan dessa två. Cellulosa är billigare.

Det andra vi kollar på är vikten/Tjockleken (Gram per kvadratmeter) Ska man måla med mycket vatten så är 300gram ett minimum.

Det sista vi kollar på är grängen alltså strukturen på pappret. Detta är enligt min mening högst individuellt vad man gillar Strukturen uppstår under tillverkningen. Vill man ha slätare papper skall man hålla utkik efter “Hot pressed” eller varmpressat. Är det kallpressat blir strukturen medel till grov.

Message Us on WhatsApp