Konserveringsmedelsfri färg för den moderna och medvetna målaren

CAPAROLs konserveringsmedelsfria vägg- & takfärgsserie Capafree erbjuder en unik kombination av fördelar för såväl målare som målerier. Den konserveringsmedelsfria formuleringen innebär en bättre arbetsmiljö för målarna och har dessutom mycket god täckförmåga och motståndskraft mot mögelangrepp, vilket bidrar till lönsamt och hållbart måleri.

Capafree väggfärg och takfärg tillverkas helt utan tillsatser av konserveringsmedel. Färgerna hålls fria från bakterieangrepp genom ny teknik som skapar en färg där bakterier inte trivs. Det innebär en bättre arbetsmiljö för såväl målare som andra yrkeskategorier på byggarbetsplatsen och gör det möjligt för målare som drabbats av kontaktallergi, eller annan överkänslighet mot konserveringsmedel, att fortsätta måla.

Praktiska tester visar dessutom att Capafree, trots att den är helt fri från konserveringsmedel, har längre hållbarhet än traditionell vägg- och takfärg med konserveringsmedel. Skillnaden gäller i synnerhet öppnade och delvis använda förpackningar, vilket gör att risken för att behöva kasta dålig färg minskar avsevärt. Det bidrar såväl till bättre ekonomi för måleriet som till en mer hållbar användning av resurser.

Capafree är baserad på bindemedel av akrylattyp som ger en effektiv och lättmålad färg med mycket god täckförmåga och är utvecklade speciellt för den svenska marknaden. Serien innehåller helmatt Capafree 2 takfärg och väggfärg i två glanser, Capafree 5 och Capafree 7. Färgerna har alla de målningsegenskaper som yrkesmålaren förväntar sig från kvalitetsprodukter. Produkterna är lågemitterande, fria från konserveringsmedel och naturligtvis märkta med miljömärket Svanen samt uppnår klass A i Sunda Hus