Sakta men säkert knyts året ihop och avrundas med jul. Vi håller öppet en vecka till för att sedan hålla stängt mellan 24/12 – 7/1-2019 Nästa år för med sig en massa spännande nytt från oss på Keller och Glenn och från våra leverantörer. Vi ser fram emot ett nytt och spännande år  med er som trogen och nöjd kund.

Ett sista tips så här innan jag avrundar. Så här års är det många som ringer och säger att det är kondens på fönsterrutorna. Då kommer ett litet snabbtips här.

På välisolerade fönster uppstår vid vissa tillfällen kondens på fönstrens utsida. Eftersom välisolerade fönster släpper ut väldigt lite värme, kommer yttemperaturen på det yttre glasets utsida att ligga mycket nära uteluftens. Kondens utvändigt uppträder då yttemperaturen på det utvändiga glaset sjunker under uteluftens temperatur och under uteluftens daggpunkt.

I fönster med kopplade bågar blir det ibland kondens mellan rutorna. En orsak kan vara att tätningen mellan karm och båge inte fungerar som den skall, utan varm rumsluft kan läcka ut genom fönstret.

Kondens på insidan av ett fönster uppstår huvudsakligen under den kalla årstiden. Orsaken är att yttemperaturen på glasets insida då blir mycket lägre än rumsluftens. När den varma och fuktiga rumsluften träffar den kalla glasytan, blir det kondensutfällning om temperaturen på glaset är lägre än daggpunktstemperaturen.

Inget av det här är speciellt bra för fönstret eller färgen. Lyckligtvis är det ganska lätt att fixa till.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Önskar

Glenn med personal